Ми падна камен. Што да правиме сега ?
 
Ние ќе го поправиме. Каменот никогаш не паѓа самостојно и секое паѓање на камен се смета за физичко оштетување. Ние камењата не ги лепиме во нашиот накит. Според меѓународните стандарди и техники, мали парчиња легура на скапоцените метали ги држат камења. Поради ваквата изработка шансите да испаднете каменот се крајно мали. Околу 1: 200 за централен камен, додека за украсни мали камења околу 1: 1000 (овој статистички просек го потврдува високиот квалитет на инсталацијата на камен). Накитот од кој недостасува камен може да се донесе на поправка, или на инсталација на заменски камен, на штета на Купувачот, цената се формира по проценката на штетата. Цирконите се заменуваат бесплатно, а скапоцените камења и дијамантите според стандардниот ценовник. Доколку е утврдено дека предметот претрпел голема штета, единствено решение е да се создаде нов накит, во тој случај тој ќе му биде предложен на Купувачот. Особено внимание е потребно за осветлување на предметите што имаат тенки елементи во дизајнот Ние не гарантираме еластичност на нашите производи, хемиски и физички оштетувања што можат да бидат резултат на контакт со абразивни хемикалии. Златните легури се релативно меки, што ги прави подложни на свиткување, фрактурирање, деформација,и физичко оштетување. Дијамантите, цирконите и скапоцените камења се тврди, но не и неуништливи - може да се скршат, (делумно или целосно) како резултат на случајно влијание. Не постои гаранција на производителот дека нема да го изгубите или оштетите каменот. Сите наведени штети се сметаат за физички оштетувања.
 
Изгледа дека сум алергичен на злато?
Не можеме да бидеме одговорни и не можеме да ја вратиме стоката во случај на иритација или алергиска реакција од накитот. Гарантираме дека легурите од кои правиме накит се во согласност со националните регулативи, како и стандардите на ЕУ за легури на злато, сребро и платина. Алергиска реакција може да се должи на присуството на Никел во легура на бело злато и бакар во легурата на розово злато, сепак, иритациите најчесто се предизвикани од задржување на влага, вода, сапун или хемикалии за домаќинства. Ние предлагаме вашите раце и накит да бидат правилно и темелно исушени. Доколку иритација се јавува редовно консултирајте се со дерматолог.
 
Зошто мојот прстен не сјае повеќе?
 
Мојот камен е заматен. Сјајните површини на накитот се полираат бесплатно (предлагаме еднаш годишно). Оригиналната сјајност на циркон, скапоцен камен и дијамант се постигнува со чистење на прстенот во нашата работилница, се разбира без наплата.
 
Не ми се допаѓа големината на прстенот
 
Обемот на прстите осцилира секој ден; барем плус или минус еден број. Моментот кога се проценува големината на прстот е одлучувачки за нарачката. Нашите Продавачи се искусни во стручното проценување, која големина на прстенот е идеална, но Купувачот донесува конечна одлука за големината на прстенот што треба да се донесе. Не е важно дали прстите се мерат во текот на летото или зимата, наутро или навечер. Сосема е можно прстенот што го купивте да не биде совршено вклопен заради разни влијателни фактори (топло или ладно време, привремено отекување на прстите, промена на тежината, субјективно искуство од денот кога е преземена мерката, влажни прсти итн.) Нашиот предлог е да го носите прстенот неколку месеци, да им се даде можност на прстите да се прилагодат. Од овие причини, со наши совети купувачот донесува конечна одлука за големината која ќе одговара. Ако по некое време големината на прстенот сè уште не одговара, ние ќе предложиме начин за решавање на проблемот. Може ли да ја прилагодувам големина на прстен / бурма? Во принцип, не прилагодуваме бурми или прстени. Бурмите без камења најчесто можеме бесплатно да ги прошириме. Додека прстените со камења се доста проблематични. Прстените често може лесно да се скратиме, квалитетно и бесплатно. Ако сметаме дека е можно да се изврши корекција на бурмата или прстенот на квалитетен начин Прстените и бурмите честопати со дизајн имаат одредена текстура, керамика, гравура, мотиви или циркони, што ги прави невозможно да се поправат.
 
Дали има разлика помеѓу дијамант и брилијант?
 
Брилијант е само името на популарна кружна мелница, додека терминот дијамант опишува еден вид руда (камен). Отсечен дел од руда од дијаманти и затоа е брилијантен. Дијамант е име на еден вид природна руда. Не е важно дали велите дека накитот е дијамант или брилијант, тоа е дефинитивно иста работа. Терминот „дијамант“ само дополнително дефинира дека дијамантски камен е пресечен во кружна форма.
 
Дали добивам гаранција за прстените и со кој фирми соработувате?
 
Печатената декларација содржи информации за златото и легура на скапоцен метал. КОЈ СЕ МОЈТЕ ПРАВА ? Враќање на роба? Враќањето на робата не е возможно, може само да се направи замена. Рекламација Рекламација примаме во случај на оштетување. Замена Замена вршиме ако е купено за трето лице, кое што не е присутно во момент на купување.